Hej za kim to pomykałem dzisiaj po 17tej obwodnicą krakowską + zjazdem w stronę lotniska (bordowa O1 przedlift KRA z białą wlepą na klapie)? Niestety kierownik mało czuły na mrugania był a nie chciałem go straszyć klaksonem :wink: W każdym razie pozdrawiam
OII Classic czy Ambiente vs. L&K czym się różni?
Zwiń
X
-
OII Classic czy Ambiente vs. L&K czym się różni?
Witam wszystkich, mam Skodę Octavie II 2.0 TDI + DSG wersja L&K 2008r. wersja silnika BKD przebieg ok 90 tys. KM, zastanawiam się gdybym porównał taki sam Octavie tylko że wersja niższa powiedzmy wersja Classic czy Ambiente to jest dużo różnice jakościowy silnik, skrzynia, turbiny, głowice...itp czy tylko wygląd wewnętrznym, a reszty taki sam? Jak to jest mój znajomy mówi że wersja L&K jest o wiele lepsze silniki, skrzynia tak dalej niż pozostałe wersji? Czy to prawdę?
PozdrawiamSkoda Octavia II Laurin & Klement + DSG 2008r. ---> Octavia II 2.0 TDI BKD L&K + DSG by ZymiT
-
-
Zamieszczone przez ZymiTCzy to prawdę?
generalnie we wszystkich samochodach wersje wyposażeniowe to czystej wody marketing, różnią się tak naprawdę najtańszymi rzeczami, plasticzkami, tapicerkami i gadżetami, które jedni uważają za niezbędne a inni wręcz przeciwnie, nawet nie ma sensu zaczynać dyskusji - ostrzegamsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydszkoda, trochę przesadzasz .....saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZymiTróżnice jakościowy
Silniki i ich osprzęt czy skrzynie biegów są dla wszystkich wersjach identyczne i tu nie ma absolutnie żadnych róznic.
Pozostałe róznice pomiedzy poszczetgólnymi wersjami wynikają tylko z wyposażenia.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Misiekoctavialoyd, to ja dorzucę skóry, podgrzewane siedzenia i np. elektryczne fotele i ksenony
Na autogaleria jest test Octavii II L&K. Jest tam napisane na temat jakości w tej wersji.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigdo wersji Ambiente włącznie materiał na słupkach A B i C to twardy plastik od wersji elegence wzwyż to miękki plastik pokryty tapicerką. Góra boczków tylnich drzwi w ubozszych wersjach jest wykonana z twardego plastiku. Od wersji elegence wzwyż jest to miekki plastki taki jak na panelach przednich drzwi. Inne są również materiały tapicerskie.
A teraz to i elegance i RS ma twardą tapicerkę na drzwiach z tyłu, nie wiem jak L&KMoja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez El ZygmuntoAmbiente też ma słupki pokryte materiałem
[ Dodano: Pią 04 Mar, 11 11:33 ]
Zamieszczone przez El Zygmuntoi miękką górę boczków tylnych drzwiCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPoważnie ?? Bo kiedys pamiętam, że razem z kupmlem (sprzedawcą w Skodzie) sprawdzliśmy to i Ambiente miało zwykły plastik.
Ja mając kurtyny mam te materiałowe słupki
Zamieszczone przez BigPo lifcie juz jest twardo w tym miejscu.Moja była "Czarnula" O2 (swap 2.0 FSI)
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33422
Komentarz
-
-
ZymiT, zobacz sobie cennik: http://www.skoda-auto.pl/upload/1/Fi...T11111103B.pdf
i porównaj np. O2FL 1.2 TSI, classika masz za 60k, elegance'a za 75.
Różnica w cenie to oczywiście wyposażenie.
Oczywiście część z dodatków to pierdoły (które jednak decydują o tym jak na co dzień będziesz się czuł w aucie). Z kolei część z tych dodatków to rzeczy wg mnie ważne, np. kurtyny, zdalny kluczyk, czujniki parkowania, klima(tronik), tempomat, radio+głośniki.
Wg mnie warto dopłacić. Octavia jest akurat dość specyficznym produktem. Jest doskonałą bazą do robienia niezliczonej liczby wersji. Można ją sprzedać jako wersję biedną i wygląda skromnie, ale jest kawałem dobrego auta. Można też zrobić z niej wypas i prezentuje się wtedy na innym poziomie.
Komentarz
-
Komentarz